Skip to content

Кандидатът за общински съветник от ДСБ арх. Иван Делчев: В Пловдив няма достатъчно места за паркиране, зеленина и детски площадки

„Качеството на жизнената среда в Пловдив пада, защото не са осигурени достатъчно места за паркиране, зеленина и детски площадки. Като цяло Пловдив има много сериозни проблеми в регионалното планиране, защото в местната власт с тази дейност се занимават хора, които не са специалисти. Работя в сферата на статегическото и устройственото планиране от 30 години и знам, че точно това много липсва като експертиза в общинските съвети. Затова реших да се кандидатирам за общински съветник.” Това казва арх. Иван Делчев от ДСБ, който е на 41 място в листата на местната коалиция „Здравко Димитров – Да решаваме заедно”, част от която е  Реформаторският блок. Арх. Делчев разработва концепция за пространствено развитие на Пловдив, която ще покаже къде са ресурсите на града да се развива и расте.

Той е на 64 години. Правнук е на Димитър Свещаров, деец на Съединението и кмет на Пловдив по времето на Първото българско изложение. Завършил е

средното си образование със златен медал през 1969 година, а през 1974 г. се дипломира със специалност „Архитектура“ във ВИАС. Има втора квалификация като програмист на географски информационни системи. В 40-годишната си практика е участвал като член или ръководител на екип в над 200 проекта в тези сфери. Членува в „Демократи за силна България“ от учредяването й.

1 thought on “Кандидатът за общински съветник от ДСБ арх. Иван Делчев: В Пловдив няма достатъчно места за паркиране, зеленина и детски площадки”

  1. Респект!
    Умен и достоен Човек!
    Може би и затова беше на 41 място.
    А какви бяха повечето преди него в листите /около 95 %/, мале, мале, но политиката си е мръсна работа и естествено, че и успехите при избори ще са “каквато е музиката”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *