Skip to content

Кандидатът за общински съветник от ДСБ Божидар Здравков: Крайно време е да се работи за електронното управление на общината

„Крайно време е да започне да се работи за електронното управление на общината, това ще повиши чувствително качеството на общуването с гражданите. Би трябвало услугите да са на такова ниво, че човек само да влезе, да си каже името, ЕГН-то и какво иска и да си тръгне.” Това твърди кандидатът на ДСБ за общински съветник Божидар Здравков, който е на 13 място в листата на коалицията „Здравко Димитров – Да решаваме заедно”, в която влиза Реформаторският блок.

Божидар Здравков е на 66 г., инженер е по образование, от 20 години е мениджър в предствителството на германска фирма, която работи в сферата на електопромишлеността. Внук е на най-успешния пловдивски кмет, чиито имена носи. Бил е два мандата общински съветник и е първият лидер на ДСБ в Пловдив. „Бях съветник от 1999 до 2007 г., след това реших да се оттегля. В ДСБ имаше сътресения и реших, че по-старите кадри като мен трябва да направят крачка назад, за да си стъпят по-младите на краката. Сега те вече са изградени политици, а аз мога да бъда полезен с опита си”, обяснява той. Според Здравков е много важно да да бъдат създадени условия можещите хора да не напускат града, защото сега точно тези, които могат да създадат качествен продукт, търсят реализация другаде. „Много може да се направи за Пловдив с едно почтено и професионално управление”, обобщава Божидар Здравков.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *